Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Οι δομές συνεργάζονται για το σχολείο

Οι δομές  συνεργάζονται
για το σχολείο.  


   Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Ημερίδα με θέμα: «Οι δομές συνεργάζονται για το σχολείο» που  διοργάνωσε ο Σχολικός Σύμβουλος της 2ης Περιφέρειας Δ.Ε. Τρικάλων Δημήτριος Καραθάνος και απευθύνονταν στους Διευθυντές/ντριες και τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας Εκπαίδευσης.
     Στην ημερίδα συμμετείχαν δεκαεπτά (17) τμήματα Δημοσίων Υπηρεσιών και Φορέων,  με αντίστοιχες εισηγήσεις και με την επιστημονική τους ιδιότητα, κατέθεσαν το έργο που επιτελούν, κοινώνησαν ο ένας από τις δράσεις του άλλου μα πάνω  από όλα  γνωρίστηκαν και  σκέφτηκαν τι μπορεί να βοηθήσει το σχολείο σε μια δύσκολη στιγμή.      
      Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή, για την αλλαγή της κουλτούρας από το «εγώ στο  εμείς» με διάθεση αμοιβαίας συνδρομής, ισότιμης και επικοδομητικής συνεργασίας όλων  των υπηρεσιών.          
 Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή, για την αλλαγή του μοντέλου και του πρωτοκόλλου συνεργασίας,  και συνειδητοποιήσαμε ότι οι φορείς και οι υπηρεσίες μπορούν αλλά και οφείλουν να λειτουργούν με ευελιξία ώστε να έχουν μια υποδειγματική, άριστη και αποδοτική συνεργασία.
 Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή που ο δημόσιος λειτουργός φάνηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός αποφεύγοντας τις πολύπλοκες διοικητικές διαδικασίες και την έλλειψη συνεργασίας που ταλαιπωρούν αναίτια τον πολίτη.

Ήταν μια αξιόλογη και σημαντική εμπειρία και ευχηθήκαμε αυτό το ανοιχτό σε προσκλήσεις και προκλήσεις δίκτυο να ενσωματώσει και άλλους φορείς, να αναπτυχθεί σε διαδικτυακές web εφαρμογές και  να έχει την ευκαιρία να προωθήσει το δημόσιο συμφέρον, την εξυπηρέτηση του μαθητή και της οικογένειάς  του εξαλείφοντας χαοτικές ασυνέχειες και εμπόδια της δημόσιας διοίκησης.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου